Grădina japoneză magică din București

Încep prima postare pe blog cu fotografiile ce le-am făcut în Grădina Japoneză din parcul Herăstrău sau mai nou, parcul Regele Mihai I.

Parcul este situat în nordul capitalei, iar Grădina Japoneză este cumva înspre Arcul de Triumf. Pomii încep să înflorească în funcție de cât de cald sau frig este in luna Aprilie. În anul 2019, prezent, au avut florescența maxim deschisă in jur de 20 aprilie.

La începutul lunii aprilie florile arătau cam așa:

Cam așa arată pomii la final de aprilie

Undeva la intrare în grădină stă sprinten un cireș japonez care eu cred că este un alt soi deoarece este mai înalt, pletos, florile acestuia sunt de un roz mai deschis și înfloresc mai repede decât cei mai mici așezați ordonați în rânduri.

Visul meu pentru viața aceasta este să ajung în Japonia, să descopăr minunata lor țară cu oamenii educați și cultură diferită decât cea din Vest sau din Orientul mijlociu. Ghici când aș vrea să ajung acolo, primăvara evident, când toți copacii au coroana bogată de flori și totul pare să fie ca desprins din Rai. Poate am să ajung, dar până atunci ma mulțumesc cu tot ce îmi oferă în primul rând țara noastră, ca și peisaje, că de altele… este o altă discuție. Grădina aceasta am descoperit-o în 2018, însa atunci ajunsesem prea târziu când florile erau pe trecute și nu am mai avut timp de poze.

Așa că m-am întors pregătita în 2019 cu un aparat de fotografiat ce l-am primit de ziua mea și am făcut pozele cu pricina.

Undeva pe la mijlocul photoshooting-ului am văzut baloanele acestea pe jos și bineînțeles că nu am ezitat să le integrez și pe ele în câteva fotografii.
Da, știu ce este în capul vostru acum, cum de pe vremea aceea ești încălțată cu sandale și cu toc. În aceea dimineață a fost frig, am ajuns la grădină încălțată cu cizme înalte peste genunchi, dar de dragul artei m-am schimbat în ceva mai elegant. Nu vă mai zic și că după ce am terminat de făcut pozele aveam tocurile pline cu pământ, dar na. Așa mai sunt eu din când în când, sufăr de dragul fotografiilor.

Închei cu acest aranjament peste apă spunându-vă că merită să faceți o plimbare la primăvara, apropo, și toamna grădina este superbă.

În București sunt multe alte locații unde puteti găsii cireși japonezi, dar asta într-un alt articol.

Ultimele gânduri aș vrea să fie niște sfaturi:

  • Dacă mergeți pentru a face o ședință foto, cel mai bine ar fi să mergeți pe weekend până în ora 10 dimineața cel târziu, iar dacă mergeți în cursul săptămânii grădina este mai goală deoarece lumea e la serviciu, iar copii și tinerii la școli.
  • Dacă mergeți doar să o priviți puteți merge oricând, însa și pe apus arată magnific.
  • Puteți să luați și o pătură să vă odihniți la umbra unui copac, însă numai în perioada din zi când este neaglomerat. Ține-ți minte că sunt și alte persoane care vor să viziteze grădina și nu vor să se împiedice de alții care stau cu orele. Așa că ar trebui să vă faceți planurile în așa fel încât să se bucure mai mulți oameni. Fi-ți blânzi unii cu alții.
  • Luna perfectă pentru a vă bucura de grădina înflorită este aprilie după jumatate, însă asta depinde de cât de călduros sau friguros este anul.

Dacă aveți întrebări nu ezitați să mi le adresați, iar în limita cunoștinței vă voi răspunde cu toată bucuria.

Share: